Vrouw met een stralende huid/Femme à la peau éclatante

Zo geniet je van een stralende huid het hele jaar door

Een stralende en mooie huid is niet altijd vanzelfsprekend. Enkele dagelijkse handelingen kunnen het uitzicht van je huid al sterk beïnvloeden.

spf

1. Bescherm je huid tegen de invloeden van buitenaf

Of het nu vriest, het een zonovergoten of mistige dag is,  elke dag is een moment om je huid te beschermen. Niet alleen schadelijke UV-stralen hebben het hele jaar door een invloed op de huid, maar ook uitlaatgassen, temperatuurverschillen en zelfs het blauwe licht van onze beeldschermen kunnen de huidbarrière verzwakken.

De huid insmeren met SPF (Sun Protection Factor) is dus de luide en duidelijke boodschap! De zonnefactor biedt bescherming tegen schadelijke stoffen om huidveroudering en zonnebrand tegen te gaan. Breng SPF dagelijks aan op het gezicht en op de hals om huidveroudering en zonnebrand tegen te gaan. 

Tip: kies een dagcrème met SPF zodat je geen afzonderlijke zonnefactor hoeft te kopen.

Vrouw die slaapt/Femme qui dort

2. Een goede nachtrust voor een gezonde huid

Een goede nachtrust draagt bij tot de aanmaak van nieuwe huidcellen. Lekker lang slapen om de huidcellen effectiever te laten herstellen, is dus de boodschap.

Hydrateren/Hydratation

3. Hydrateren moet je leren

Het drinken van 1,5 tot 2 liter per dag, betekent niet alleen een vreugdedansje voor je interne lichaamsprocessen, het is meteen ook een actie waarvan de huid meer gaat stralen. Het lichaam hydrateren, is het lichaam helpen om afvalstoffen beter af te voeren. Wat een rechtstreekse invloed heeft op het ondersteunen van een gezonde huid.  Want een goed gehydrateerde huid van binnenuit, is een zichtbare elastische, zachte en gladde huid.

Rozenwater/Eau de rose

4. Rozenwater maakt je huid veerkrachtiger

Dep je gezicht met rozenwater na het verwijderen van je make-up. Rozenwater staat bekend voor zijn stimulerende en zuiverende eigenschappen.

Douche

5. Vermijd een té warme douche

Warm douchen is heerlijk, maar droogt ook de huid uit. 

Gezond eten - manger sainement

6. Bewust eten, is bewust leven

Bij een gezonde huid gaat het om een ‘en-en-verhaal’. Zeker het voldoende hydrateren van binnenuit en het beschermen tegen invloeden van buitenaf, zijn twee activiteiten die invloed kunnen uitoefenen. 

Daarnaast is bewust omgaan met wat je eet van fundamenteel belang voor het welzijn van de huid. Een verstoorde darmflora wordt in verband gebracht met huidproblemen zoals: acne, eczeem en andere huidinfecties. 

De juiste nutriënten die goed worden opgenomen en op een juiste manier door de interne lichaamsprocessen worden verwerkt, dragen rechtstreeks bij aan de kwaliteit van de huid. Zodat de huid soepel en stevig blijft en zich ook afweert tegen tekenen van ouderdom.