Verlicht, voedt en verfrist bij jeuk en huidirritaties

Veelzijdige werking bij een geïrriteerde huid

Jeukende, branderige of geïrriteerde huid? Calendeel® plus barst van de natuurlijke actieve bestanddelen die een instant verlichtend, voedend en verfrissend effect bieden. Een allesomvattende en verkoelende hydrogel die voor verschillende klachten wordt ingezet met zijn 3-in-1-werking.

iconen Calendeel plus/icônes calendeel plus

De 3-in-1-werking van Calendeel® plus

1. Verlicht bij insectenbeten en huidirritaties (bv. bij contact met planten, na het scheren of epileren).

2. Verzacht de rode huid na het zonnen.

3. Voedt en verfrist de geïrriteerde huid.

Calendeel plus heeft een volledige werking/ a une action complète

Van oorzaak tot klacht en terug

Met Calendeel® plus is de cirkel rond in het verzorgen van de huid. Deze gel verlicht niet alleen je klachten, maar beschermt tegelijk ook de huid tegen invloeden van buitenaf. Zo krijgt de geïrriteerde huid de nodige tijd om opnieuw te herstellen.

Het goede van de natuur in een verkoelende gel

Calendeel plus tube

Eén ding is zeker: ons team van productontwikkelaars heeft in ons Heel-labo niet stilgezeten!

Calendeel® plus barst van de natuurlijke bestanddelen die elk hun eigen waardevolle functie voor de huid hebben. Elk bestanddeel is samengebracht met een reden om tot een verfrissende en snel indringende hydrogel te komen. De combinatie van actieve bestanddelen en de natuurlijke geuren van essentiële oliën maakt het product veelzijdig en aangenaam in gebruik.

Als je weet dat zeven actieve bestanddelen in één formule zijn verwerkt, dan weet je dat je op een effectieve manier de huid verlicht, voedt en verfrist. Dit gecombineerd met heerlijke natuurlijke geuren, zorgt ervoor dat Calendeel® plus steeds een allesomvattende streling is voor je huid. De explosie van natuurlijke bestanddelen, elk met hun eigen functies, zetten we op een rijtje:

  • Calendula: werkt huidherstellend en wondhelend
  • Aloë: verzacht en voedt de geïrriteerde huid
  • Apis: verlicht stekende pijn en zwelling
  • Urtica: verzacht brandende pijn en jeuk
  • Ledum: vermindert de jeuk en zwelling na insectenbeten
  • Vitamine E: werkt antioxiderend
  • Echinacea: werkt ontsmettend en ontstekingsremmend

Deze combinatie met essentiële oliën van eucalyptus, lavendel, citroengras en grove den, maakt van Calendeel® plus een échte must-have in je reisapotheek, tijdens een dagtrip of voor een lange zomerse avond met buitenactiviteiten.

Goed om te weten: deze hydrogel is geschikt voor het hele gezin*. Daarbij is het product niet fototoxisch waardoor het dus niet reageert op de zon. Wel is het uiteraard aanbevolen om een zonnecrème over het product aan te brengen. Dit om zonnebrand te voorkomen.

*Bij kindjes vanaf 6 maanden.

Gebruik

Breng de gel aan op de huidzones die verzorging nodig hebben. Bij jeuk en irritaties door insecten, wordt aanbevolen een hoeveelheid gel ter grootte van een erwt op de geïrriteerde zone aan te brengen en zachtjes in te masseren tot het product volledig is geabsorbeerd.

Bij jeuk en irritatie door de zon, het scheren of na contact met planten, kan een grotere hoeveelheid worden gebruikt, afhankelijk van het geïrriteerde huidoppervlak. Indien nodig kan je de gel meerdere malen per dag aanbrengen. Calendeel® plus smeert gemakkelijk uit, trekt snel in en laat geen film achter op de huid.

Voorzorgen

Vermijd het aanbrengen van Calendeel® plus gel op open wondjes bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen en planten. Breng eucalyptusproducten niet aan op de gezichtjes van zuigelingen en jonge kinderen, vooral niet bij de neus.

Veelgestelde vragen

Vond je nog geen antwoord op je vraag? Misschien vind je het wel hieronder!


Calendeel® plus kan je zowel kopen bij je lokale apotheek, als in de online apotheek.

Calendeel® plus is een hydrogel die de geïrriteerde huid verlicht, voedt en verfrist. Het product kent een veelzijdige werking, verhelpt zichtbaar en snel huidirritaties zoals jeuk en roodheid.

Calendeel® plus is een cosmetisch middel dat enkel uitwendig kan worden gebruikt. Breng het product aan op de geïrriteerde huid gedurende een of meerdere keren per dag. Masseer de gel lichtjes in de huid tot deze volledig is opgenomen. Calendeel® plus dringt snel in en laat geen vetlaagje achter.

Eigenlijk heel weinig. Het product is nog altijd even doeltreffend met evenveel actieve bestanddelen als voorheen, maar kreeg een verbeterde formule met nieuwe hulpstoffen waardoor het nu een hydrogel is die nog sneller indringt in de huid. Daarnaast werd het product in een volledig fris, nieuw jasje gestopt.

Het product verhelpt heel wat huidirritaties waaronder: insectenbeten, geïrriteerde huid door omgevingsfactoren zoals: de zon, kou, vervuiling, droogte en wind. Daarnaast ook na esthetische behandelingen zoals ontharing.

Vermijd het aanbrengen van Calendeel® plus gel op open wondjes of bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen en planten. Breng eucalyptusproducten niet aan op de gezichtjes van zuigelingen en jonge kinderen, vooral niet bij de neus. Het product mag je ook gebruiken bij baby’s vanaf 6 maanden.

De vernieuwde formule gaat voortaan door het leven als een hydrogel. Een gel die nog sneller indringt en vooral geen vetlaagje achterlaat.

Het product is voor het hele gezin geschikt, ook bij baby’s vanaf 6 maanden.  Breng Calendeel® plus niet aan op de gezichtjes van zuigelingen en jonge kinderen, vooral niet bij de neus.

Neen. Het product is niet lichtgevoelig en reageert niet op de zon. Het is wel aanbevolen om bij blootstelling aan de zon een zonnecrème over het product aan te brengen. Dit om zonnebrand te voorkomen.  

Neen, dit product is vrij te verkrijgen in de apotheek zonder voorschrift.

Je kan Calendeel® plus gedurende 12 maanden na opening bewaren.

Gezin op vakantie aan het meer/Famille en vacances au lac