Herken een geïrriteerde huid/Reconnaître une peau irritée

Zo herken je een geïrriteerde huid

Stekende pijn, tintelingen, jeuk, branderigheid en roodheid. Het zijn allemaal symptomen van een geïrriteerde huid. Er zijn heel wat mogelijke bronnen van irritatie, onder meer: insectenbeten, blootstelling aan warmte of koude, ontharing, het innemen van bepaalde voedingsstoffen, medicijnen en het gebruik van sommige cosmetica.

Onze huid is het grootste orgaan en moeten we met alle liefde verzorgen! Belangrijk is om de huidirritatie te begrijpen en na te gaan waar de klachten vandaan komen. Om de eerste symptomen aan te pakken en de huid verlichting, verzachting en verkoeling te bieden, kan je Calendeel® plus op de geïrriteerde huidzones aanbrengen. 

Indien je weet waar de klachten vandaan komen, hoef je uiteraard niet verder te zoeken. Dan is het vooral belangrijk om de huid te blijven voeden en beschermen. Als de symptomen toch langer aanhouden of de klachten toenemen, neem dan contact op met een huisarts of dermatoloog. Schrijf als geheugensteuntje je dagelijkse klachten op, hoe ze toe- of afnemen, zodat je met voldoende info naar je arts kan stappen.

Huidlagen

Wist je trouwens dat de huid: 

  • Uit drie lagen bestaat? De epidermis of opperhuid, de dermis of lederhuid en de hypodermis of onderhuid.
  • Het grootste orgaan is met een oppervlakte van wel 1,5 tot 2,5 m2.
  • 0,5 tot 3 mm dik is, afhankelijk van het lichaamsdeel.
Tube en verpakking Calendeel plus

Genoeg redenen dus om onze huid met de nodige zorg te behandelen. Benieuwd wat Calendeel® plus nu zo uniek maakt?

Ontdek het hier